lørdag 20. februar 2010

Tokyo


Okay, we love Tokyo! Vi landet i Japan med håp om et litt varmere klima, og heldigvis fikk vi det! Japan var veldig annerledes fra Kina. Menneskene her virket mye mer imøtekomne, hjelpsome og varme. Selv om engelskunnskapene også her var manglene, så prøver de å hjelpe deg så godt de kan.
Stilen her virker enklere og renere enn Kina, og hele kulturen og naturen her virker litt mer vestlig.

Etter en grei flytur kom vi til Narita Airport hvor vi fant ut at vi skulle ta tog til Tokyo sentrum. Vi hadde flax da vi endte opp på siste tog til sentrum. Da vi kom til hostellet vi hadde bestilt, viste det seg at dette var stengt for kvelden , noe som var dårlig timet for oss i og med at vi var fryktelig trøtte og slite. Men heldigvis traff vi på en snill japaner som hjalp oss inn, og som tilfeldigvis skulle sove på samme rom som oss. Selv om han hjalp oss med å vekke de som jobbet på hostellet, skulle det vise seg til slutt at han var mer til bry enn til hjelp.
Han brukte mesteparten av nettene på å holde oss våkne med sin dårlige engelsk, og følge etter oss på morgenene…
Heldigvis hadde vi to chillenere på rommet som ga oss et par avbrekk.

Første dagen fant vi ut at vi ville utforske byen, og vi endte fort opp i den mer teknologiske delen, Akihabara.
Det var nokså intresangt, og som ryktet og bildene har fortalt oss blinket neonlysene over alt!
Her var alt fra spillehaller, elektronikkshapper, animebutikker, crazy 5 etasjers pornosjapper (som IKKE annbefales å gå inn i!!!). Vi fikk til og med sett hvordan det japanske parkeringssystemet funket, med å parkere bilene oppå hverandre inni en slags ”hyllegarasjeopplegg”. Det var spesiellt å se.

Andre dagen dro vi til motemekka Harajuku, hvor det krydde av japanske jenter og gutter kledd opp i alt fra nyeste mote til de velkjente skoleunitformer. Det var utrolig kult. Vi får vår del foretrakk vintage butikkene, hvor vi fant utrolig mye spennende for en billig penge.
Det verket litt da vi gikk forbi forever 21, topshop og lignende Men som de ”seriøse” backpackerene vi er, klarte vi å motstå fristelsen, så vidt det var…
Vi hadde det utrolig gøy her, og ble veldig inspirert av det vi så, både menneskene og miljøet. Her må vi garantert tilbake når økonomien er litt bedre 

Nest siste dagen ville vi se litt mer av den gamle kulturen i Japan, så vi tok turen bort til Asakusa Tempel, som lå i samme ommråde som vi bodde. Noe lommeboken ikke var forberedt på var det store markedet forran tempelet. Her fikk vi kjøpt alt fra veldig intresang mat, til suvernirer og gaver til våre kjære.
Selve tempelet var veldig flott, preget av store bjeller, bønneskuffer/lapper, rensende røkelse og hellig fontene. Statuene var store, flotte og litt skumle.
Det var et vanvittig spennende og koselig marked, og det var vanskelig å dra derfra.

Den siste dagen bruke vi de siste pengene våre på å kjøpe noen gaver til familien Spong, de vi skulle bo hos på New Zealand. I tillegg sendte vi hjem en del klær og ting vi ikke trengte, bare for å få sekken litt lettere. Derreter tok vi turen tilbeke til togstasjonen for å ta toget til flyplassen. Dette ble en lang og slitsom togtur, men vi fikk sett ganske mye på veien bort.

Vi skulle ønske vi hadde mer tid i Japan, slik at vi kunne sett mer av det fantastiske landet. Men Tokyo fikk oss virkelig til å forst at vi virkelig vil utforske mer av Japan. Vi gleder oss til å komme tilbake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar