onsdag 3. februar 2010

From Africa to Hong Kong


Den siste tiden i Afrika var fantastisk.
Botswana var spennende, vi fikk blandt annet et innsyn i hvordan dagen og livet til de innfødte der. Parabol, tv, stereoannlegg og sofa var ikke akkurat det første vi ventet å se da vi stakk hodet inn i de små jordhyttene...
Etter Botswana dro vi over grensa til Zimbabwe, og vi merket godt at vi var forbannet lei av krysse grenser!

Da vi endelig var fremme ved Victoria Falls, var det godt å komme frem til en god seng og et fungere toalett!!!
Her ble det fart og spenning, da vi hadde en egen adrenalindag :) Mens Kjetil og Olav hoppet i strikk, ziplina vi i over 110km i timen, over 90 meters høyde! Det var SYKT fet! Men vi angret litt på at vi ikke fikk tatt gorgeswingen slik som de andre guttene gjorde. Men vi satser på at vi får sjangsen igjen.
Å se selve Vic.falls, et av verdens syv underverker var sinsykt kult. Det var hypnotiserende å se de ville vannmengdene fosse over kanten.
På markedet ikke så langt unna fikk vi igjen virkelig oppleve de masende og irriterende selgerene, og det var ikke før en lastebil fullastet med krokodillemat (rotne kadavere) kjørte forbi, at vi endelig slapp unna!

De siste dagene har vært litt vonde, da vi hele tiden har hatt den kommende avskjeden med guttene våre i bakhodet. Vi var fryktelig lei telt og simple livet, men til tross for en varm seng den siste natten/kvelden i Johannesburg var fyllt av en tung stemning. Selv om vi prøvde å få stemningen opp med shots og drikkeleker (hemsbukk og drunken giraff) var det ikke lett å tenke på annet enn hva morgendagen kommer til å bringe.

Neste dag var kjøreturen til flyplassen "lang". Å se guttene gå ombord i flyet i Johannesburg var forferdelig. Og at de i tillegg skulle mellomlande i Hong Kong, akkurat samme destinasjon, bare fem timer før oss hjalp ikke mye. Tro ikke at vi ikke hadde prøvd å bytte fly, men pengene strakk desverre ikke til.

Etter en lang flytur sitter vi endelig i Hong Kong. Førsteintrykket av Hong Kong var slående, da vi trodde det skulle være mye større og velstående en hva vi møtte. Vi ble kjent med en franskmann som viste oss rundt, og fortalte oss tips og triks om hva vi kan gjøre her som backpackere. Noe som ikke var så mye. Men vi liker oss her for det om :)

Det var ikke lett å finne frem til hostellet (Travellers Frenship Hostel), vi klarte fort å fort å finne frem til ommrådet til hostellet, men da vi sto utenfor en diger byggning, var det ikke lett å forstå at vi var fremme. Det vi fant var et slags blokkkjøpesenterboligkompleks, som så ut til å falle sammen hvert øyeblikk. Vi fant omsider ut at hostellet lå inni en smal, skitten gate, i 13.etg av dennne herligheten av en bygning. Rommet er hva vi betaler for (50kr natta), vi har en seng hver, vi dusjer over toalettskåla og det finnes ingen vinduer på rommet vårt.
Vi brukte gårsdagen på å vandre rundt i ommråde å utforske bydelen vår Kowloon, som skal være en perfekt backpacker bydel.

Men det har ikke vært bare bare. Selv om vi skulle prøve (etter tips fra franskmannen) å få et måltid til under 15HKD, har vi kun klart å rote oss inn i travle restauranter (uten noen form for gjensidig forståelse av de som jobber der, som kun fniser når vi prøver å komunisere på engelsk) og vi har ennå ikke klart å få billig måltid. Men vi skal lett komme inn i det!
Trodde både at engelskkunnskapene og veldtanden skulle være bedre enn det vi har sett til nå, men i morgen skal vi utforske Hong Kong Island, det vi har hørt at ting er veldig anderledes.

Nå som vi sitter i hvert vårt land i Asia, bare et par timer frahverandre i luftvei, er det fryktelig ironsik å irriterendes å tenke på at guttene om tre uker skal til samme land som oss, og slik kommer det til å fortsette videre de neste månedene...
Til tross for dette vet vi at dette blir en ufattelig bra tur for oss alle sammen. Og vi gleder oss allerede til å treffe hverandre hjemme i Norge i sommer, selv om vi i skjul holder en liten knapp på at guttene skal få til å møte oss i Austarlia. Hehe!

3 kommentarer:

  1. Wee! Endelig en oppdatering! ;)
    Er drit mesunnelig, og syns det e utrolig kjedelig og sitte i Norge, hvor vi har 1 METER snø forran garasjen akkuratt nå :P Hehe! Men eg treffer dere jo i Brazil, så eg fåt et lite eventyr eg og ;) Gleder meg!
    Kosa dok masse! Pass på dok sjøl i storbyene i Asia... ;)

    <3 Kristina <3

    SvarSlett
  2. Hei jenter...nå liker jeg oppdateringene deres. Artig å følge dere så det er bare å stå på...13.etg i et gammalt hotel, joda...ta vare på hverandre med eller uten vindu... gleder meg til forstsettelsen-Far

    SvarSlett
  3. Heisan. Storebror flytter faktisk til Hong Kong om et halvt år, så da kan dere få gi meg noen tips før jeg drar. Høres ut som en nydelig ferd dere har lagt ut på - kos dere videre.

    Kjetil

    SvarSlett